Реакцията на тялото до голяма степен зависи от интензивността на цвета на питието

Най-мощният махмурлук сред популярните алкохолни напитки предизвиква уискито, пише Medikforum, позовавайки се на експерти.

Как алкохолът влияе на човешкото тяло?

Отбелязва се, че реакцията на тялото до голяма степен зависи от интензивността на цвета на напитката и човек понася по-лесно безцветен алкохол. Проблемът се крие във факта, че различни примеси, поради които напитката придобива цвят и вкус, влошават общото състояние на пиещия.

Вторият по сила най-тежък махмурлук идва от тъмният ром, следван от бърбън, червено вино и ракия. В същото време експертите отбелязват, че коктейлите са "друга работа", тъй като в тях могат да се смесват няколко вида алкохол.

Най-добрата рецепта срещу махмурлук

Също така експертите посочват опасността от бира, която хората често пият в големи количества. Те отбелязват, че рискът от махмурлук се увеличава не само в зависимост от вида на алкохола, но и от количеството консумиран алкохол.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.