Нивото на безработицата е под 7% през изминалата година

"Трябва да продължим мерките към бизнеса за компенсации. Ние непрекъснато сме в контакт с министъра на здравеопазването и браншовите организации, ако има промяна в позицията за по-ранно отваряне, това ще стане ясно", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Лъчезар Борисов, министър на икономиката.

Лъчезар Борисов: Икономиката не е била в “нокдаун”

"Разплащането по мярката за 24 лева продължава, за ноември и декември ангажиментът на държавата е изпълнен. Ако е имало забавяне, това е било системна грешка", уточни министърът.

Лъчезар Борисов: България постига високо ниво на нови инвестиции

"Нивото на безработицата е под 7% през изминалата година, сега е 7%, като това е едно от постиженията на правителството, имайки предвид какво е положението в останалите европейски страни", информира още Лчезар Борисов.

Той увери, че банковият сектор стои изключително добре, с намалени печалби, но стабилни  и ще използват печалбите си за резерв.

Лъчезар Борисов: От утре започва разплащането за 8163 компании, заявили подкрепа от държавата

"България приложи най-либералните мерки. Зимният туризъм работи, дори и с ограничения, докато в много страни в Европа това не е факт", заяви още Борисов.

"95% от инвеститорите в България са готови да реинвестират. Оставаме в играта на по-сериозните инвестиционни интереси, като е възможно това да е от автомобилната индустрия", информира още министърът на икономиката.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.