Само за два месеца той е спечелил повече от 800 000 последователи в платформата Tik Tok

В град Пешавар в Пакистан мъж с папионка, бомбе и бастун се разхожда в натоварения трафик, като избягва на косъм рикши, мотоциклети и автобуси в сцена, напомняща на ням филм от 20-те години.  

Обикновено 28-годишният Усман Хан продава детски играчки в крайпътно магазинче, но по време на пандемията от COVID-19 се превъплъщава в образа на Чарли Чаплин.  

"Когато коронавирусът се появи, много хора бяха в истински стрес, някои дори се отказаха от живота. Гледах филмите на Чаплин и си помислих: „Ще започна да се държа като Чарли“, споделя той. 

Хан облича познатия костюм на героя на Чаплин в „Скитникът“,  добавя  фалшиви мустаци, малко очна линия и е готов за подвизи. Той излиза на улицата, често придружаван от приятели, които го снимат, с надеждата да внесе малко настроение в тези тъжни времена. Неговият Чаплин привлича и смеха на децата, които се събират около него, след като позира на стълби в местен квартал.  

„Да накараш хората да се усмихнат с тиха комедия, да спечелиш сърцата им, това е трудна задача“, смята Хан. 

Само за два месеца той е спечелил повече от 800 000 последователи в платформата Tik Tok – хора от цял свят, които смятат, че комедията му е  глътка въздух в ситуацията на пандемия, локдауни и социално дистанциране.  

БОКС ОФИС: Трилър с Дензъл Уошингтън с приходи от 4,8 милиона щатски долара (ВИДЕО)

„Когато напусна дома си, забравям за собствените си проблеми и  се стремя да донеса щастие на другите“, откровен е пакистанецът. 

Сред най-смешните му лудории са да посети фитнес зала, за да прекъсне пинг-понг мач, опитвайки се да удари топката с бастуна си, освен това предизвиква гнева на търговци, докато разбутва стоките им, като умишлено си търси белята, както неговият съименник често прави във филмите си. 

Хан се надява някой ден  филмови и телевизионни продуценти  да го  забележат – и споделя, че ако някога стане богат, ще споделя приходите си с бедните тъй като самият той произхожда от бедно семейство.    - подобно на истинския Чаплин, преди да стане известен в Холивуд.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.