Българката се конкурира с Глен Клоуз и Оливия Колман

Гилдията на актьорите обяви номинациите си. Българката Мария Бакалова е с номинация за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в "Борат 2". Останалите претендентки за наградата са Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за "Бащата", Юн Ю-Джун за "Минари" и Хелена Ценгел за "Новини от света".

"Добре, това наистина ли се случва или съм в паралелна вселена! Невероятно съм смирена да бъда номиниран заедно с такива вдъхновяващи изпълнения. Тази номинация е толкова специална, защото е гласувана от актьори и за мен означава светът, че колеги почитат моето представление", така реагира бургазлийката.

Netflix с 20 номинации за "Златен глобус" (ВИДЕО)

Филмите "Петима от една кръв", "Ма Рейни: Майката на блуса", "Минари", "Една нощ в Маями" и "Процесът срещу Чикаго 7" са номинирани за водещата награда за най-добър актьорски състав на Гилдията на актьорите.

Номинациите оповестиха актьорите Лили Колинс и Давийд Дигс.

Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на "Оскар"-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Церемонията за наградите на Гилдията на актьорите беше пренасрочена от 14 март за 4 април, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия "Грами".

Мария Бакалова изрази емоции след номинацията си за "Златен глобус"

Междувременно Доналд Тръмп се отказа от членството си в американската Гилдия на актьорите, която заплаши да го изключи заради ролята му в нападението на Капитолия, съобщи Асошиейтед прес.

"Не желая повече да бъда свързван с Вашия съюз - заявява Тръмп в писмо до Габриел Каретрис, председател на гилдията и Американската федерация на телевизионните и радиоартисти. С това писмо Ви информирам за незабавното ми напускане. Не сте направили нищо за мен".

Отговорът на гилдията е кратък: "Благодарим".

Доналд Тръмп членуваше в съюза от 1989 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.