"Честата промяна на решенията е една от грешките на ГЕРБ", вярва зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ

"Освен партийни интереси има и общодържавни, те трябва да са на първо място, но не виждам как можем да направим коалиция с БСП", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

"Към нулата граничи и вероятността да се коалираме и с ДПС", допълни той.

Също така заяви, че на повечето партии, които ще участват в изборите, основната им идея е да свалят ГЕРБ от власт, което е непродуктивно. Отрицанието, което е налице, го води до убеждението, че съставянето на правителство след изборите ще бъде изключително трудно.

Ненков смята, че е важно ГЕРБ да запази своя облик и идеите си за това как трябва да се управлява страната.

НАПРЕЖЕНИЕ В НС: ГЕРБ и БСП в спор за кворума

"Приоритетите на ГЕРБ са развитието на икономиката, финансова стабилност, на този етап не се налага промяна в датнъчната политика", заяви още Александър Ненков.

Той изтъкна като най-голям успех на управлението на ГЕРБ именно растежа в икономиката и финансовата стабилност, като само кризата с COVID-19 е попречила това да е по-видно. А грешките са честите смени на решенията.

"Най-големият враг на ГЕРБ не е Румен Радев, а самата ГЕРБ, защото само ние можем да си навредим, ако не си изпълняваме предизборните обещания", заключи Александър Ненков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.