Предприятието е получило помощ от държавата на стойност 5 млн. лв.

"С 5 милиона лева сме подкрепили този завод, произвеждащ хидравлика. Затова нито един работник не е освободен, даже веднага могат да назначат още 150 души. Ето това сме направили с антикризисните мерки, за които са дадени вече няколко милиарда. Те влязоха в подобни компании, запазвайки работните места, а и конкурентоспособността", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в завод за хидравлика в Кърджали, съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Премиерът за интерконектора с Гърция: Проектът трябва да бъде завършен тази година

 

Борисов: Отпускаме средства и за църкви, и за джамии

Фирмата се е възползвала от подкрепата на правителството чрез мярката "60/40" в периода април-декември 2020 г. и така са запазени близо 200 работни места. Тъй като компанията е възстановила оборотите си, вече не използва антикризисната помощ. Заводът в Кърджали произвежда цилиндри за всички големи компании в света за селскостопанската и пътностроителната техника.

"Драго ми е, че има такива млади хора на такива високи длъжности, които си изкарват заплатите, работят, а и на хората дават заплати", каза премиерът Борисов пред ръководството на завода. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е народен представител от Кърджали, посочи, че в областта по мярката "60/40" има ползвани над 13 милиона лева и са запазени повече от 6000 работни места.

Над 6000 работни места са запазени в област Кърджали благодарение на мярката 60/40 и фирмите в района са подпомогнати с...

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Премиерът Борисов добави, че с ускоряването на темпа на ваксинацията ще се намалят последиците от пандемията и предприятията ще започнат да функционират в нормалния си ритъм. В хода на посещението си в завода в Кърджали министър-председателят разгледа технологичния процес по изработката на продукцията, която заради високото си качество и иновации намира пазар в целия свят.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Редактор: Габриела Винарова