Финалната права на мандата

Още в началото на годината няколко срутища като по чудо не взеха жертви. Ремонтите по пътищата продължават заедно с работата по строежа на магистрала "Хемус" и проточилите се ремонти по тунелите край Витиня. Какво беше свършено и какво недовършено за четирите години в мандата на правителството?

"ГЕРБ тръгва към победа в тези избори. Изпълнихме почти всички ангажименти към избирателите си. Агресивната кампания към успешните политики на партията не влияят върху подкрепата, която получаваме", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

За управлението след изборите министърът смята, че носенето на политическа отговорност е най-важно, от ГЕРБ са доказали, че могат да я носят.

По отношение на свършената работа министърът на регионалното развитие и благоустройството сподели, че не всичко може да стане за един мандат, но голяма част от работата е започната и ще продължи.

"До 2024 г. ще бъде завършена автомагистрала "Хемус". БСП и други наши опоненти искат повече държава в икономиката, "Автомагистрали" е държавно дружество", отвърна Аврамова на едни от опозиционните критики.

Относно срутищата и свлачищата напоследък министърът заяви, че е трудно да бъдат прогнозирани. Тя информира, че на някои места ще бъдат монтирани датчици, които предварително да сигнализират за опасност от такива събития.

Премиерът инспектира пътя Видин-Монтана (ВИДЕО)

"90 хиляди километра водопреносна мрежа в страната има нужда от подмяна и рехабилитация", заяви министър Аврамова. Като допълни, че се предвижда това да се случи в следващото управление.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.