Първото от тях може да се появи на пазара в средата на 2022 г.

Apple планира да пусне три различни устройства за добавена и смесена реалност през следващите години. Първото от тях може да се появи на пазара в средата на 2022 г. и ще пусне каска, която ще предлага добавена и виртуална реалност в едно.

Очакваната цена е около 1000 долара, колкото по-скъпите модели на iPhone. Самото устройство ще използва Micro-OLED панели на Sony и няколко оптични модула.

Apple представи iPhone 12 с 5G функции (ВИДЕО+СНИМКИ)

Устройството ще е независимо, ще има собствен хардуер и място за съхранение на файлове. Първата версия няма да е напълно мобилна, но с развитието на технологията, това ще се случи за следващите модели. Именно каската е и основен фокус на Apple.

Останалите две устройства все още се разработват в начална фаза и се очакват през следващото десетилетие. Едното от тях са контактни лещи, които ще са насочени само към добавената реалност.  Другият е очила, които ще предлагат мобилни функции и добавена реалност.

Apple вече струва 2 трилиона долара

Не се изключва възможност те да могат да се интегрират и с очаквания автомобил на Apple. Самата компания не е коментирала темата, но изненада няма тъй като тя никога не коментира плановете си.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.