Въвежда се пропускателен режим в магазините, а на пазарите - еднопосочно движение

От понеделник /15 март/ се преустановяват присъствените занятия в училища и центрове за подкрепа на личностното развитие на територията на област Варна на учениците от 6-ти до 12-ти клас, съобщи днес след заседание на кризисния щаб областният управител Стоян Пасев. Срокът на заповедта е за две седмици. Учениците от първи до пети клас ще учат присъствено, ще работят и детските градини и яслите.

Дистанционно обучение и ново работно време за заведенията в София

Преустановява се за всички възрастови групи провеждането в присъствена среда на всички групи извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, спортни празници и други, организирани от училищата. Университетите запазват практическите занятия, като всеки от тях има автономия да направи алгоритъм за посещения на учебните занятия.

Рекорден брой нови случаи на COVID-19 у нас от началото на годината

Пасев каза още, че от 0.00 часа на 12 март се преустановяват посещенията на малолетни и непълнолетни без придружител /родител, настойник или попечител/ в ресторанти, снекбарове и молове. На пазарите се въвежда еднопосочно движение, без струпване на хора. Собствениците на големите търговски обекти, включително и хранителни магазини, трябва да осигурят задължително пропускателен режим, съобразен с търговската площ на обекта. Не трябва да се допуска струпване на хора на касите, както и пред обекта. Контролът за спазване на мерките в областта ще се усили, ще се включат и още екипи, каза Пасев и допълни, че на 8 март са установени работещи дискотеки, въпреки забраната.

Източник: БТА