Накитите били изработени от 14-каратово злато

Шофьор на автобус е привлечен като обвиняем за контрабанда на златни накити за 606 252 лева. Мъжът пренесъл от Турция в България 1 674 златни пръстена, гривни, медальони и синджири с общо тегло 7,977 кг.

Откриха златни накити за над 55 000 лева на "Капитан Андреево"

На 26 март на ГКПП - Капитан Андреево пристигнал автобус, управляван от обвиняемия Р.Р., с двойно гражданство – българско и турско. Той се движел по линията от Турция към Северна Македония, през България. Когато пристигнали на митническия пункт, шофьорът, неговите двама помощници и 21 пътници, обявили, че нямат стоки за деклариране. При извършена проверка, включително и на превозното средство, със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установили наличието на подозрителна зона във фабрична кухина в автобуса. На мястото е бил открит специално пригоден тайник с достъп към багажното отделение. В него са били намерени 25 пакета, съдържащи бижутерски изделия от жълт метал.

Мним любим ощети жена с над 130 хил. лева

Експертиза установила, че бижутата са изработени от 14-каратово злато. Контрабандните накити са иззети. На обвиняемия е наложена забрана да напуска България и гаранция от 5 000 лева.

Редактор: Георги Генов