В същия участък е засечен и друг нарушител - шофирал със 126 км/час

Рекорд по време на петдневната акция на полицията за контрол на високата скорост е засечен на пътя София – Варна. Шофьор е преминал със скорост от 144 км/ч при разрешени 60 км/ч край разклона за великотърновското село Пушево. На водача е наложена глоба в размер на 850 лв., съобщават от полицията.

Хванаха българин да кара с 221 км/ч на магистрала в Сърбия

Още в първия ден на операцията в същата отсечка е засечен друг сериозен нарушител. Лек автомобил е преминал от там със 126 км/ч. при разрешени 60 км/ч. Превишението е 66 км и е извършено в условията на повторност. Наложена е глоба в размер на 1500 лв.

Абсолютен рекорд в Пловдив: Жена дължи над 10 хил. лв. от фишове за превишена скорост

Общо 2 281 нарушения са заснети на територията на Областна дирекция на МВР - Велико Търново по време на специализирана полицейска операция. От пресцентъра на полицията припомниха, че акцията се e провела в периода 19 - 25 април и бе организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol.

1 426 от нарушенията са установени в селата и градовете от региона, а останалите 855 - извън населените места. Превишенията на скоростта са засечени с три мобилни и една стационарно-преносима камера.