След спечелен облог водещият получи часовник от политика

В предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS се състоя развръзката на един облог и лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов, след като загуби и неговата формация не влеза в парламента, той даде обещания часовник на водещия Любо Огнянов. Политикът разкри, че часовникът не е от тези, които са му дадени от Бойко Борисов.

"Основната причина "Републиканци за България" да не влезе в парламента бяха големите манипулации. Надявам се, че с новата ЦИК и машинното гласуване резултатите ще бъдат по-честни", това каза Цветан Цветанов след развръзката на облога в студиото на "Офанзива".

Според него в една демокрация преди избори трябва да се водят политически дебати и всеки да изрази визията си за управление, без да има нападки и обиди.

Цветанов заяви, че не са очаквали толкова бързо да приключи този парламент, а неговият край е следствие от липсата на отговорност и желание да се реализират лични амбиции.

Той бе категоричен, че служебното правителство трябва да гарантира прозрачността на изборите и допълни, че засега "Републиканци за България" не са водили разговори за коалиции, но техните избиратели искат формацията да бъде алтернатива на сегашното управление.

Цветан Цветанов вярва, че следващото правителство трябва да има основни точки, които да следва, нужно е да има обединяващи теми, защото стабилно правителство и голямо мнозинство не се очертава.

Той иска да дойде време, когато политиците водят разговори и участват в ефективен диалог помежду си. 

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.