При открити нарушения, ще бъдат сменяни ръководствата, заяви Стойчо Кацаров

Анонс за рокади и в здравната система дойде от ресорния министър Стойчо Кацаров. По думите му в момента тече проверка в Александровска болница по сигнал на член на Управителния съвет. Проверки ще има и в други лечебни заведения, а при открити нарушения, ще бъдат сменяни ръководствата, заяви още Кацаров.

Министър Кацаров: За 2 месеца да ваксинираме възрастните хора

В отговор на въпрос за Националния оперативен щаб, Кацаров заяви, че от него няма нужда в момента, освен ако министър-председателят не прецени друго. А дали ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка до края на юни, както иска държавният здравен инспектор, тепърва ще се решава.

„Най-вероятно ще има кадрови промени. Вие ще разберете за това. Назначена е проверка в Александровска болница. Там имаше сигнал, подаден до мен от един от членовете на УС, но със сигурност ще бъдат проверени и други лечебни заведения и не само”, заяви Стойчо Кацаров.

Министерството на здравеопазването обяви нов график за ваксиниране (ЗАПОВЕД)

„Ако проверките констатират нарушения, които водят до смяна на ръководствата, те ще бъдат сменени, бъдете сигурни”, допълни още той.

„Дали ще има НОЩ е въпрос, който решава министър-председателят. Моят съвет към сегашния министър-председател е, че ако сега той има потребност от това, може да продължи да съществува, но от гледна точка на управлението на кризата не е необходимо да продължи да съществува”, посочи Кацаров.