Инцидентът е станал в сутрешните часове

Автобус на столичния градски транспорт помете седем коли в квартал „Орландовци”, а преди това се удари в линейка. Пострадали няма, но материалните щети са големи. По време на инцидента рейсът е бил празен. Според шофьора на автобуса проблем се оказали спирачките.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Пишем двустранен протокол с шофьора на линейката. И автобусът тръгна и стана белята”, разказва водачът на автобуса Цветан Петров.

Белята се оказва истински екшън с изпотрошени коли и линейка. За късмет без пострадали. Всичко започва след като  автобусът се удря в линейка. За да опишат щетите, двамата шофьори се качили в празния рейс. В този момент той тръгнал на собствен ход.

„Тръгва с пълна газ и ни избута и ни изпомачка. Влачи ме автобуса 80-100 м. Удря ме неколкократно. Джипът е изпотрошен тотално. Добре, че не е изпогазил хората”, заяви Димитър, който е един от потърпевшите.

Двама младежи загинаха след удар в тир край Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен колата на Димитър автобусът преминава през още няколко паркирани коли, събаря стълб и спира малко преди светофара на улицата. Според шофьора на рейса причината е в спирачките.

„Беше технически изправен, но въздухът ми беше паднал на 2-3 атмосфери. И затова не хванаха спирачките”, твърди шофьорът на автобуса Цветан Петров.

Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Повечето ударени коли са на работещи в производствената база на компания за млечни продукти. Тепърва от полицията ще твърдят  точната причина за инцидента. Автобусът е собственост на частен превозвач, който отказа коментар.