Причината e жалба от страна на районен кмет

150 хиляди лева за младежки дейности и спорт е заделила от бюджета си Столична община за тази година. Трябваше да си ги поделят 27 от кандидатствалите проеткти. Въпреки че победителите бяха обявени още преди месец, пари все още не са получени, тъй като средствата са замразени.  Причината e жалба от страна на районен кмет.

„Естествено е това да ме възмути. Една такава програма и финансова подкрепа би могла да окаже изключително положително влияние върху всички участващи проекти. Според мен тези 90 проекта не бива да бъдат спирани и това е апелът ми към кметът на „Красно село”. Смятам, че тя може да направи една лека стъпка, за да се получи положително въздействие върху почти всички райони на София”, смята Диан Стаматов – директор на столично училище.

Именно кметът на този район Росина Станиславова е подала жалбата срещу програмата.

„Става въпрос за един проект на Столична община, в който „Красно село” е участник в единия случай като бенефициент, а в другия – като партньор на едно читалище. Като участник имам право на достъп до информация, която съм поискала съвсем официално. За наше най-голямо съжаление тя не беше предоставена. От тези 90 проекта, 27 са одобрени. Ние, като страна, искаме публичност на тези неща, смятам, че това е редно за всички граждани”, обясни тя.

След като се запознае с документите, Станиславова обясни, че ще преразгледа своето становище.

Подробности гледайте във видеото.