Представянето на "Без резки движения" на Стивън Содърбърг ще е на открито в Батъри

В Ню Йорк започна филмовият фестивал „Трайбека“. Събитието беше открито с адаптация
на мюзикъла "Във висините".

"Трайбека" тази година се провежда два месеца по-рано от обикновено и ще е един от най-мащабните кинофестивали за годината.  Целта на двадесетото юбилейно издание на събитието е да възвърне  живота и енергията в Ню Йорк.

"Хората вярваха и очакваха, че ще го направим, макар да нямахме никаква представа какво щеше да се случи през юни. Страъхът от неизвестното не ни попречи да ме всички заедно днес тук!", сподели Джейн Розентал, един от създателите на TRIBECA.

Две изложби на фестивала "Солей" показват красотата на Албания (ВИДЕО)

"Представяме филма си "Във висините" – той е като любовно писмо за нас латиноамериканците. Надявам се, че когато гледат,  ще се гордеят с това кои са и откъде идват.  Ще ги вдъхновим да мечтаят за големи неща. И ще разчупим границите между  различните обюности – тъй като всички ние имаме обюи проблеми, общ живот!", заяви актрисата Мелиса Барера.

От своя страна актьорът Грегъри Диас каза: "Енергията тук е просто невероятна, всички са толкова положителни.  Чувайки ги да крещят от радост ми се струва сюрреалистично да сме на премиера заедно Като сбъдната мечта е!.“

„Не това не е мечта – а реалност! Или по точно – това са 6  сбъднати мечти, да можем да покажем филма си на голям екран точно тук на улица "175-та"!, коментира продъцентът Лин-Мануел Миранда.

На фестивала „Солей“: Представиха изложбата „Франция - емоция, пътешествие, анимация“ (ВИДЕО)

Предстои премиерата на документалния филм на Морган Невил за Антъни Бурдейн , представянето на "Без резки движения" на Стивън Содърбърг ще е на открито в Батъри.

а закриването на фестивала ще е на 20 юни с прожекция на нов документален филм на Джулия Райхарт и Стивън Богнар, автори и на носителя на "Оскар" за най-добър документален филм през 2020 г. "Американска фабрика".

Събитието ще продължи хибридно - с прожекции на живо в петте района на Ню Йорк и онлайн, като кулминацията ще е премиера пред публика в отворената отново за посещения "Рейдио сити мюзик хол".

Ангел Заберски откри Международния франкофонски фестивал „Солей” (ВИДЕО)

Работата по подготовката на 20-ото издание на събитието, което включва световни премиери, телевизионни програми, видеоигри, подкасти и виртуална реалност, започна още през август миналата година. От названието отпадна "кино" и сега е "Фестивал TRIBECA" благодарение на мултимедийната програма. Заради мерките срещу пандемията премиерните заглавия ще са по-малко, публиката също ще е ограничена, събитията на открито зависят и от прогнозата за времето.

 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.