Не мисля, че е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който не е в системата от 20 години, добави той

„Чух всякакви причудливи интерпретации на тази тема, включително и от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато”. Така държавният глава Румен Радев коментира изтеклите записи с неговия съветник Пламен Узунов. Той направи изявлението след срещата на върха на НАТО.

„Имам надежда, че рано или късно България ще има прокуратура, която да се занимае с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига. Вече 5 години аз, моето семейство и съветници сме подложени на непрекъснати атаки. Поръчителят е един, но не мисля да го легитимирам с коментари”, добави Радев.

 

 

"Не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на Агенция „Митници“, който 20 години не е в тази система. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на Агенция „Митници“ да прикрива престъпление, защото бил обещал някъде, отбеляза държавният глава, визирайки случая със записите с предишния министър-председател, станали известни като „Ало, Ваньо“. Няма да легитимирам с коментари „ченгеджийските похвати“, които се използват срещу президентската институция", каза още Радев.

По отношение на осигуряването на машините за предстоящите парламентарни избори президентът изтъкна, че въпросът следва да намери отговор от страна на ЦИК.

„Вярвам в професионализма на тези хора, те работят на високо ниво“, посочи държавният глава като добави, че решението на този въпрос зависи и от взаимодействието с правителството.

 

 

Румен Радев припомни, че предишното правителство не е внесло актуализация на бюджета в Народното събрание и не е предвиден бюджет дори за предстоящите избори. „Въпросите са много, но те имат следа в предишното управление“, подчерта президентът.

Той добави, че именно предишното правителство е сключило договори с фирмата, която трябва да осигури машините. По думите му с подписаните договори се дава оторизация не само следващите, но и много други избори занапред да зависят от една частна фирма.