Поройният дъжд и силният вятър създадоха сериозни проблеми

Стихия удари Враца и близките села! Пороен дъжд, силен вятър и градушка, които вилняха близо час създадоха сериозни проблеми на хората. Улиците в града се превърнаха в реки, а пътищата бяха напълно блокирани за часове от буквално изкоренени и повалени на пътното платно дървета. Наложи се хората сами да отстраняват препятствията по пътя си, за да могат да преминат. Блокирано беше и движението към АЕЦ „Козлодуй“. 

Всичко започна като обикновена лятна буря, но последствията от нея се оказаха сериозни – наводнени улици в града и затворени от паднали дървета пътища към селата. Хората опитаха сами да се преборят с трудностите, които им създаде стихията и си проправяха път с резачки.

Буря и градушка удариха Врачанско (ВИДЕО)

„За първи път виждам такава стихия. Всичко побеля. Започна да духа сиен вятър. Падаха дървета”, разказа Павлина Марковска.

„Не можах да спя през нощта. Беше страшно”, каза Славка Костадинова.

Част от селата останаха без ток. Стихията изпочупи и керемиди на много къщи.

В мездренското село Крета градушката била колкото средно голям орех. Ударила 2 пъти. Първият път продължила около 30 минути.

Бурята унищожи почти напълно и селскостопанските насаждения в дворовете и в пострадалите села във Врачанско, и тези в Мездренско.