От коалицията ще дадат категоричен отговор, след като съберат парламентарната си група

На Национален съвет левицата решава дали да подкрепи проектокабинета, предложен от „Има такъв народ”. Това става, след като от партията на Слави Трифонов приключиха консултациите с парламентарните групи, от които очакват подкрепа.

ФИНАЛНИЯТ СПИСЪК: ИТН обяви имената на кандидат-министрите (ВИДЕО+СНИМКИ)

През вчерашния ден стана ясно,  че подкперата за правителство от „Демократична България” към момента е 50 на 50. От коалицията ще дадат категоричен отговор, след  като съберат парламентарната си група, но и ръководствата на отделните партии във формацията. Имената на кандидате за министри те първа ще обсъждат и от "Изправи се бг Ние идваме".

 

 

„Всяко партньорство си има цена. Въпросът е да видим каква е цената на решението, което ще вземем след малко. Чух декларацията с приоритетите на ИТН. Много неща звучат познати за БСП. Въпросът е, че обикновено писаното остава, а говореното отлита”, каза Калоян Паргов преди съвета на БСП.

„За около месец ръководството на партията извървя един дълъг път. От сериозни критики към „Има такъв народ” до 90% съвпадение на програмите и ние се чувстваме „уважени партньори”. Сега влизам, за да разбера каква е цената на това и кога точно ще я плати партията”, коментира Кирил Добрев.

„Националният съвет дължи на членовете и избирателите на БСП споразумение с ясни и конкретни ангажименти за определен срок, като условие за подкрепа на правителство в този парламент”, посочи Янаки Стоилов.