Очаква се резултатът от изследванията да излезе до сряда

13 деца на възраст от 9 до 16 години са били приети в болницата в Разлог със симптоми на хранително натравяне. Децата са били на лагер в хотел в Банско. От агенцията по безопасност на храните проверяват сигнала. Децата пристигнали в Банско в събота. Вчера в късния следобед внезапно част от тях започнали да имат едни и същи оплаквания. 

„В рамките на час-два, 14-15 деца трениращи от  лагера, се оказаха с повръщане, с коремни болки. Това, което предприех е да се извозят до болницата, защото е голяма бройката.  Случвало ми се е на лагер по 5-6 деца да се разболеят, овладявали сме в хотел нещата, но в случая масово и наведнъж”, разказва Мирослав Трифонов, треньор.

Две деца се удавиха в езеро край Бургас (СНИМКИ)

В болницата състоянието на децата бързо е овладяно.„Няма повръщания, някои имат разстройство. Най-вероятно се касае от храна, но това трябва да го кажат епидемиолозите - да си вземат проби от готвачи, от храни”, категоричен е доктор Божидар Велев, директор МБАЛ – Разлог

Какво е причинило неразположението на децата ще стане ясно до 3 дни. Дотогава се очаква да станат ясни пробите, които днес екипи на РЗИ и Агенцията по храните взеха в хотела, в който са били настанени младите спортисти.

8-годишно дете се удави в язовир

„Аз съм спокоен и много благодаря на нашия треньор , които реагира много правилно. Ние сме спокойни, децата са добре. Както Ви казах и по-рано, че това нещо бихме го лекували вкъщи, без да потърсят лекарска грижа”, заяви Севдалин Шипковенски, родител.

От хотела отказаха коментар, преди да станат ясни резултатите от пробите на храната и персонала.