Той извоюва сребро в бягането на 1500 метра на Параолимпийските игри

България с втори медал от Параолимпийските игри в Токио. Християн Стоянов донесе среброто за страната ни в бягането на 1500 метра.

Отличието идва само ден след като Ружди Ружди завоюва сребърен медал в тласкането на гюле. 

Петнайсет - общо толкова медала от параолимпийски игри имаше България досега. След триумфа ни в Токио на стената на успеха страната ни закачи и още два - сребърни, които обаче носят същото удовлетворение като златните, разказва шампионът по тласкане на гюле.

"Доста силно състезание беше. Мисля, че се представих добре и дадох всичко от себе си", казва Ружди Ружди. 

Ружди Ружди спечели сребърен медал на Параолимпийските игри

 

 

Ружди Ружди е действащ световен и европейски шампион в своята дисциплина. Споделя, че тежестта на медала е голяма и води до желание за нови и още по-големи успехи.

"Дано да нямам никакви контузии и да тренирам по най-добрия начин и да се представам по най-добрия начин", надява се шампионът.

Вторият повод за гордост дойде от Християн Стоянов в бягането на 1500м. За него участието в подобен форум е сбъдната мечта.

Втори медал за България от Параолимпийските игри

Сребърното отличие не е първо в кариерата му. Обещава да не е и последно.

"Подтоговката продължава. Сега са силните години на моята кариера. Стига да бъда здрав, сега е възможността да печеля още медали", убеден е Християн.

Макар да е преминал през редица трудности, медалистът не се отказва.

"Невинаги пътят е най-добрия и всичко върви по вода, но точно заради това е интересно. На този финал бяхме 12 човека, всеки един е подготвен, всеки един желаещ едно и също. Така е и в живота - много хора желаят едно и също, но малцина го постигат. Трябва да бъдем готови да се борим докрай", смята Християн Стоянов.

Репортер: Николай Беремлийски