Началото ще бъде дадено с премиерата на спектакъла "Укротяване на опърничавата"

От днес Пловдив става столица на театъра - тази вечер там започна есенният фестивал "Сцена на кръстопът". Началото ще бъде дадено с премиерата на спектакъла "Укротяване на опърничавата" от Уилям Шекспир. 

Пиесата "Укротяване на опърничавата" разказва историята на красивата Бианка, която привлича мъжките погледи, а кандидатите за ръката й са неизброими. Баща й обаче отклонява всички предложения с мотива, че иска да се омъжи първо по-голямата й сестра  - опърничавата Катерина. И въпреки че кандидат и за нея се намира, Катерина съвсем не е сговорчива в отговор на ухажването му.

„Тя е опърничава, защото всички около нея говорят за това непрекъснато и тя просто в един момент решава да сложи тази маска и да бъде брутална до край”, разказва актрисата Маргита Гошева.

Любовта на Петручио я променя. Мъжът, който успява да я укроти, се оказва известният актьор Герасим Георгиев - Геро.

„Тук също така имаме и мъжко-женските взаимоотношения като тема и въобще кой е по-силният пол. По-скоро мен това повече ме интересува и въобще задачата на спектакъла е по-скоро ориентирана натам”, разказва режисьорът Стайко Мурджев.

Почитателите на Христо Мутафчиев ще имат възможността да видят неговия моноспектакъл „Плач на ангел”. В него той разказва за проблемите на един малък човек в България.

За втора поредна година ще се присъди театралната стипендия “Ламбо“ на името на идеолога на „Сцена на кръстопът“ Стефан Данаилов, разказва неговата племенница.

Повече по темата гледайте във видеото