Новината съобщи здравният министър Стойчо Кацаров

Няколко десетки сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19 са подадени към прокуратурата, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Д-р Аспарух Илиев: Високият процент на заразените ваксинирани е заради купени сертификати

Кацаров участва в церемония по награждаването на представители на регионални здравни инспекции. По думите му тези сигнали "не са толкова много". Кацаров допълни, че тези случаи изискват специално разследване, защото има две заинтересовани страни - този, който е поставил ваксината и този, на когото е била поставена.

Ситуацията с увеличаването на броя на заразените с COVID-19, със запълването на болничните легла и възможността на системата да окаже помощ и лечение се следи внимателно, допълни още министър Кацаров. По думите му засега няма паника, а показателят за смъртност е далече от стойностите, които са били през октомври и ноември миналата година.

11% положителни проби за COVID-19

Няма недостиг на болнични легла за прием на деца, заразени с коронавирусната инфекция. Броят на болните деца не се отклонява значително от данните за предишните "вълни", увери министър Кацаров. Заразните деца не са нещо неочаквано, тъй като заложихме на присъствени учебни занятия. Това е в рамките на допустимото, на предвидимото и изцяло са под контрол, няма нещо, което да предизвиква паника, каза още министър Кацаров. По думите му сегашните показатели показват превес сред заразените на по-възрастните хора.

Капацитетът на болниците се запълва последователно, както е предвидено по план и все още има болници, в които не е бил приет нито един болен от COVID-19, каза още Кацаров.

В ефира на "Здравей, България" д-р Аспарух Илиев обяви, че високият процент на заразените ваксинирани е заради купени сертификати. Подробности гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК