Той е категоричен, че е трябвало да има балотаж

"Изборът е нелегитимен, сега на ход е съдът!" Това заяви кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов в социалните мрежи.

Той е категоричен, че е трябвало да има балотаж – нещо, което заяви и след конгреса на БФС, като публикува кратко аудио с думите на водещия Камен Костадинов, който попадна в новия Изпълком на родната централа, в което се казва, че „242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Ето и официалното изявление на Бербатов във Facebook:

"242 делегатски гласа представляват повече от 50% и са необходими за вземане на решения“.

Единствената проверка е направена от г-н Трайко Младенов (Председател на Комисията за проверка редовността на делегатите) и е записана от мандатната комисия, която установява 483-ма присъстващи делегати!

Михайлов остава начело на БФС, Бербатов ще обжалва (ВИДЕО+СНИМКИ)

На база на което е горното изявление в зала на водещия на конгреса на БФС Камен Костадинов с молба да бъде записано в протокола!

В чл. 44, ал. 3 от Устава на БФС ясно и категорично се казва “Президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати”

Изборът е нелегитимен, тъй като Борислав Михайлов има 241 гласа от присъстващи 483-ма! Трябва да има балотаж!

Сега на ход е съдът!“

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.