Поставянето на външни лампички във Флорида е забранено до Деня на благодарността

Кой би си помислил, че радостта от наближаващата Коледа и желанието да разпространиш малко празнично настроение може да се окаже наказуемо? Е, оказва се, че не всички са в настроение за зимните празници във Флорида.

Жителят на слънчевия щат Майкъл Мофа е получил уведомление за глоба от 1000 долара от Асоциацията на собствениците на жилища за това, че е украсил къщата си за празника твърде рано, съобщи WFLA.

На Немския коледен базар - само със зелен сертификат (СНИМКИ)

Според писмото мъжът е нарушил разпоредбите на асоциацията, като е инсталирал коледни лампички, което не е позволено до Деня на благодарността, който се пада в последния четвъртък на ноември.

"С оглед на празниците и пандемията, децата искаха малко светлина в ежедневието си", обясни той.

Мофа дори наел фирма, тъй като не можел да се качи на покрива на къщата си в Уестчейс, но всичко било напразно. Сега всеки изминал ден добавя по още 100 долара глоба, ако светлините не бъдат премахнати.

Заради пандемията: Дядо Коледа в Германия работи в изолация

Мофа предложил да изключи осветлението до Деня на благодарността, за да разреши спора и да не плаща глобата, но асоциацията не се съгласила.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС