Към мястото пътува главният секретар на МВР

Полицията издирва мъж, нападнал съседа си след скандал. Снощи в 18:40 ч. в село Сърница възникнала разпра между 43-годишен мъж и 55-годишен негов съсед. По-възрастният извадил незаконната си самоделна пушка, произвел изстрел и след това избягал в близката гора. 

„Случи се е междусъседски спор, който е прераснал в сбиване. Спорът е заради животни, преминаващи през градина. Жена е пострадала леко, има порезна рана от нож, причинена от мъжа, който се издирва. Впоследствие са произведени изстрели от страна на издирвания. Мъжът се е укрил в гориста местност. Той е въоръжен и опасен. Оръжието му е бойно и незаконно”, обясни шефът на ОДМВР - Хасково.


Мъжът е съден за кражби и за притежание на взривни вещества без разрешение преди години. Стрелецът е с криминални регистрации. Полицията призовава хората да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на спешния телефон. Над 150 служители на реда участват в издирвателната акция.


По заповед на вътрешния министър Бойко Рашков към района пътуват главният секретар на МВР и директорът на ГДЖСОБТ. Създаден е и кризисен щаб.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.