Последните измамени са жени на 91 и 94 години

Нова измама заплашва пенсионерите. Жени, представящи се за куриери и цветарки, влизат в домовете на възрастни хора с цел да ги оберат. Последният случай е от центъра на София. За късмет в апартамента, в който влиза обирджийката, има монтирани охранителни камери, които записват и звук. Жилището се намира на метри от кооперация, която само за един месец миналото лято, била обрана четири пъти.

В конкретния апартамент живеят жени на 91 и на 94 години. Синът на едната се принудил да монтира охранителни камери, защото пенсионерките често били навестявани от непознати.

ИЗМАМА: Подменят в социалните мрежи банковите сметки на дарителски кампании

„Последният път жената е влязла и съвсем безпардонно се разходила от стая в стая и от време на време прибирала по нещо в джоба. Този път донесла разсад теменужки, които уж били поръчали преди два месеца”, разказа Алекс Христов, син на една от жените.

За това как се е озовала в апартамента на възрастните жени, представящата се за цветарка измисля всевъзможни версии. Тя започнала да изнудва възрастните жени за пари.

Обраха пенсионер, минути след като взел пенсията си (ВИДЕО)

„Не са скъпи, платете си ги и си ги насадете. Пратката струва 40 лв.”, лъже тя. После сумата се покачва до 60 лв.

„И в края на краищата майка ми дала парите, за да накара жената да си тръгне”, споделя синът на жертвата. Той е подал и жалба в полицията. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.