Разговор с журналистите Георги Ангелов и Лили Клисурова

Никола Минчев от "Продължаваме Промяната" е избран за председател на 47-ото НС. Функциите на този пост са две, обясни журналистът Георги Ангелов. 

"Едната е чисто протоколна. Другата е по-скоро мениджърска. От него зависи какъв ще бъде дневният ред на парламента, какви закони ще влизат в зала. Това, че не е известна политическа фигура, може би е добър знак", добави той. 

Избраха Никола Минчев за председател на Народното събрание

"Надявам се да покаже новост в тона на работата на НС, да зададе нов стил. Той трябва да е модератор, видяхме какъв цирк беше при предходните два парламента. Очакванията към него са да възвърне нормалността в институцията", допълни Клисурова за новия председател на Народното събрание. По думите й въпреки прозрачността на преговорите за кабинет, в обществото остава усещането, че отново се търсят постове за конкретни хора. 

Георги Ангелов обърна внимание на разнообразието в бъдещата коалиция и изрази надежда заявеният компромис да не се промени в "извиване на ръце". 

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.