Екипи на полицията са разположени на ключови артерии

Хиляди на път за Коледа. Серията празнични дни предизвика интензивен трафик в цялата страна, който се успокои значително в края на деня. За да улеснят придвижването на пътуващите екипи на полицията ще са разположени на всички по-важни пътни артерии в страната.

Засилен трафик в цялата страна преди празниците (ВИДЕО+СНИМКИ)

Трафикът в петък по обед е интензивен. Според Пътна полиция на автомагистрала „Струма” предвижването се осъществява спокойно и без проблеми. Не такава обаче е била ситуацията вчера на „Хемус”, където заради ремонтите автомобилите се движат по-бавно. Там тежкотоварните автомобили се насочват през обходен маршрут.


Екипите на полицията ще следят както за превишаване на скоростта, така и за рисково шофиране. От сутринта до момента вече са установени няколко такива водачи, карали по-агресивно.

„Няма да допуснем агресивни водачи да притесняват останалите нормално движещи се шофьори. В такива случаи най-напред се взима административно отношение. Техните опити за бързане ще струват повече време, ще ги забавим със сериозни проверки и нека не си правят опити”, призова Лъчезар Близнаков от ГД „Пътна полиция”.

 

 

На 25 и 26 и 31 декември пътните полицаи ще следят стриктно и за водачи, които се качват на колите си след употреба на алкохол и наркотици. Опитът от предишни години показва, че такива случаи не са рядкост.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.