Причината е скандал след любовна раздяла

Скандал между мъж и жена в Лясковец завърши фатално. 53-годишен мъж е прострелял 50-годишна жена, с която е живеел дълго време, след което се е самоубил. Причината е скандал, а двамата отскоро са били разделени.

Задържаха мъж, обвинен в побой с метална тръба над съпругата и внучето си

В хода на разследването било установено, че до скоро двамата живеели на семейни начала. Вчера жената отишла до дома на бившия си приятел. Двамата се скарали, и малко по-късно били намерени в безпомощно състояние.

В гърдите на мъжа имало смъртоносна огнестрелна рана, а жената е настанена за лечение във великотърновската болница с множество наранявания и опасност за живота. В близост до тялото на мъжа е открито самоделно огнестрелно оръжие. 

Съседите на Димитър са учудени от случилото се. "Направо ни учуди. Тази сутрин разбрах. Заедно си живееха, под ръка се водеха. Нямаше проблеми, нямаше случай да стане такова нещо, че е гърмял", споделя Милко Андреев.

След като го напуснала, жената живеела при сина си в Лясковец. След стрелбата, тя е настанена с опасност за живота в реанимацията на великотърновската болница.

От прокуратурата са образували досъдебно производство за „опит за убийство“. Улицата, където е станала стрелбата в Лясковец, е печално известна. Само на няколко метра е дома на стрелеца Петко Петков, който излежава доживотна присъда за убийството на командос, опитал се да го арестува.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.