Среднодневният брой на новите случаи през последната седмица е надхвърлил 300 000

Днес ежедневните регистрирани нови случаи на коронавирус във Франция счупиха нов рекорд. Последните данни, публикувани от Службата за обществено здраве на Франция, показват, че през последното денонощие са регистрирани 464 769 нови случая след като вариантът Oмикрон се разпространява с пълна сила в страната. Ден по-рано 102 144 души са дали положителен резултат за вируса, предаде БГНЕС. Среднодневният брой на новите случаи през последните седем дни е надхвърлил 300 000, сочат последните данни.

Профсъюзите на френските учители призоваха вчера за втора национална стачка тази седмица в знак на протест срещу правителствените протоколи за тестване и изолиране на заразените с COVID инфекцията, които според тях сериозно нарушават учебните занятия.

Франция прие закон за задължителни ваксинационни сертификати

Учителите твърдят, че прекъсванията на учебния процес са станали неуправляеми с разпространението на силно заразния вариант на коронавируса Омикрон. Много родители се затрудняват да запишат децата си за ваксинация, а пред аптеките се образуват дълги опашки за тестове. В отговор на това правителството обеща да осигури пет милиона висококачествени лицеви маски FFP2 за училищния персонал и да наеме над 3000 заместващи учители.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС