Експлозията е била чута в радиус от няколко десетки километра

За взрив във фабрика за експлозиви в полския град Крупски Млин в южната част на страната съобщи БГНЕС. На мястото на инцидента са изпратени спасителни служби.

Експлозията е станала вътре във фабриката, но е била чута в радиус от няколко десетки километра. Една от сградите е разрушена.

Взрив в центъра на Атина, има пострадали

"Имаше такава експлозия, че всичко се разтресе. Прозорците се тресяха на 20 километра от мястото на взрива", разказва очевидец.

Към момента няма информация за пострадали. На мястото работят десетки пожарникари, а към завода са изпратени хеликоптери на санитарната авиация.

Фабриката е собственост на NitroErg. Това не е първият подобен инцидент. През 2021 г. е имало и експлозия в производствения завод на компанията в село Берунек. Един човек е загинал и един е бил ранен.

Фабриката NitroErg е един от петте производители на динамит в Европа. Компанията е основана през 1871 г. - четири години след като Алфред Нобел получава патент за динамит.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Калина Петкова
Източник: БГНЕС