Сигналът е подаден от ръководството на училище в града

Полицията в Дупница разследва побой с камшик над дете в Бобошево, съобщиха от областната дирекция на МВР в Кюстендил. 

По информация на NOVA три деца на възраст между 10 и 13 години нападнали 11-годишното дете. Причината - издало ги, че пушат. Трите деца извикали момчето на стадиона в Бобошево, накарали го да си вдигне якето и блузата и го ударили с камшика по гърба.

Грозната сцена се разиграват в съботния следобед, на стадиона в Бобошево. Според едно от децата, свидетел на случката, той и битото момче тръгнали с колелата на разходка. Получили обаждане от приятелка да отидат на стадиона. И там попаднали в капан.

На място са били други около 20 момичета и момчета, разказа момчето, станало свидетел на случката.

Част от децата нападат 11-годишното момче, другите снимат с телефон.

Условието е било жертвата да избере сам наказанието си.

“Той не избра. Караха го да прави 40 обиколки, после да бута 10 обиколки с валяк”, разказва приятел на битото дете.

След като момчето не успява да изпълни нарежданията, следват удари с въже. В основата на спора стои мълва, че някои пуши марихуана, твърди приятелят на битото дете. 

За агресията сигнализирали от ръководството на училището. Директорът признава, че е изненадан от поведението на децата. 

“Днес имаше среща от закрила на детето с потърпевшото дете и родителя, в понеделник предстои на децата детска педагогическа стая ще изнесе беседа за агресията”, поясни директорът. 

По случая е образувано досъдебно производство, продължава и разпита на свидетели. С пострадалото дете ще работи психолог. 

Предстои извършване на видеотехническа експертиза на заснетия клип. Органите на МВР следва да установят наличие на видеокамери в района на местопроизшествието.

За случая е сезиран отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ - Бобошево.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА