Тя посочи, че синът й и снаха й помагат на бежанци във Варна

"Путин е най-големият престъпник в света, засегнал е милиони животи на украинци. Това е кървава агресия. Руските войски продължават да стрелят. Магазините се изпразват лека-полека, няма внос на пресни продукти". Това заяви за "Твоят ден" журналистът Аня Терзивец, която се намира на 100 км от Одеса.

Тя призова цяла Европа да се изправи и да спре това. "От време на време се чуват взривове, от морето идват десантни групи към Одеса", обясни тя. И допълни, че е нормално да има хуманитарни коридори, така че не може да се каже, че има договорка.

"Останах в Украйна, защото съм ядосана, подкрепяме се. Подкрепяме и руската армия и доброволците. Не искаме да бягаме и да оставяме нашата държава", разкри Терзивец. Тя посочи, че синът й и снаха й помагат на бежанци във Варна.

"Много хора помагат с каквото могат тук, без оръжие. Правят укрепления, пълнят чували с пясък. Оръжие се дава само на хора с опит, които са били в армията", обясни журналистът. 

"Няма да предадем Украйна. Няма как да дадем своята земя!", заяви още тя. 

Целия разговор гледайте във видеото.

 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.