Това се случи в началото на парламентарния ден

Темата за ареста на бившият премиер Бойко Борисов предизвика скандали и физически сблъсък между депутатите в парламента. 

Още в началото на заседанието напрежението в залата започна да се покачва с декларация на ГЕРБ- СДС. С нея те обвиниха управляващите, че арестите в четвъртък били заради страх от загубата на властта.

“Страх, който се материализира в насилие през репресивния апарат на държавата, подход присъщ само на комунисти и фашисти. Снощи беше извършено покушение върху българската демокрация”, заяви Даниел Митов. 

МВР разпространи ВИДЕО и СНИМКИ от задържането на Борисов в ареста

 Според ГЕРБ целта била една – да се отклони вниманието от темите на деня.

“Лъжата, че вчерашните арести имат нещо с европейските органи, ще бъде разобличена. От днес всеки ден ПГ на ГЕРБ ще работи с всички средства за предсрочни парламентарни избори”, каза още Митов.

От “Продължаваме промяната” се опитаха да отговорят, но бяха заглушени от призив за оставка. И така няколко пъти декларацията на “Продължаваме промяната” беше прекъсвана от викове.

“Разбираме, че българското общество приема ареста на Борисов като безпрецедентен. Това са нормални следствени действия, за разлика от арестуване на жени, оковаването им в белезници и държанието им на улицата на тротоара часове наред”,заяви от трибуната Андрей Гюров.

МВР не е поискало постоянен арест за Борисов

Пулсът на залата се ускори след като Георги Свиленски от БСП взе думата.

“Вашият страх е защото всеки един от вас се чувства съпричастен и ви води до това да викате “оставка”, каза Свиленски.

За да се успокоят депутатите беше обявена почивка. А народните представители на ГЕРБ напуснаха парламента, за да участват в протеста пред МС. А след почивката - размяната на обвинения продължи.

 

Това предизвика викове от страна на „Продължаваме Промяната”. След това Андрей Геров също направи декларация. Той беше заглушаван от ГЕРБ-СДС, които викаха оставка. След това на трибуната се качи Георги Свиленски. Последваха го представители на ГЕРБ и се получи лек сблъсък между депутатите.  

След почивката в залата обстановката се успокои. Но продължи размяната на обвинения.

 

ВСИЧКО ЗА АКЦИЯТА НА МВР И ЗАДЪРЖАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.