По думите му няма напрежение в коалицията

"Заедно да изберем най-подготвения кандидат за шеф на БНБ, за нас това е Любомир Каримански. "Продължаваме Промяната" избраха Андрей Гюров, интересно е какво видяха в него в последния момент. Отхвърляме договорки с ГЕРБ и ДПС. Ще има обществено обсъждане, хубавото е двамата кандидати да се представят и да влязат в дебат". Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов за "Твоят ден".

По думуте му няма напрежение в коалицията, има си споразумение, в което не е залегнал гуверньорът на БНБ, нито зеления сертификат. "Няма нищо партиите да имат свободна позиция, не виждам проблем. Да гласуваме по убеждение", призова той.

Според него Каримански е изнесъл на гърба си два бюджета. По казуса с арестите на Борисов, Арнаудова и Горанов той смята, че прокуратурата подкрепя статуквото. "Подкрепяме МВР, действа без страх и с размах. С промяна в състава на ВСС ще сменим Гешев", посочи Балабанов. 

Той определи първите 100 дни на властта като напрегнати, но с оптимизъм подчерта, че коалицията е обединена.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.