Вижте какво разказа той в студиото на „Здравей, България”

Специалните пратеници на NOVA журналистът Мартин Георгиев и операторът Росен Илиев показваха всичко важно от войната в Украйна през последните седмици. Те вече сe завърнаха в България. В студиото на „Здравей, България” Георгиев разказа за преживяното.

ВОЙНАТА ДНЕС: Каква е обстановката в опустошените населени места

„Имаше коментари защо там не е отишла от колегите жена репортер. Там наистина не е за жени. Имаше такива. Едната я арестуваха, взеха й отпечатъци, защото снима военен обект. Там има военновременни закони и ако не си ходил в казарма, не знаеш какво е война и не си бил обучаван, не може да се работи. Не знаеш и как да се пазиш”, каза Георгиев.

„В момента си даваме сметка, че бяхме на 30 минути от удар по мястото, където трябваше да вземем интервю от областния управител на Николаев. Забавихме се, докато си взимахме багажа и през това време сградата беше ударена”, каза още той.

Москва отрича сигналите за жестокости на руски военни, Западът готви нови санкции (ОБЗОР)

По думите му самият той е мислил, че е невъзможно в днешно време да се стигне до подобен конфликт.

„Има мобилни крематориуми и на двете страни. Хора умират, има пропаганда и от двете страни. Ужасявам се, че тя достига до нас под всички форми. Има нападнати, има и жертви, но не сме си научили уроците”, добави Георгиев.

Церия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Росана Манева