Това заявиха адвокатите на актирсата

Делото за клевета, заведено от холивудския актьор Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, вероятно ще се превърне в шестседмична, кална сапунена опера, предаде Асошиейтед прес. Това предупреждение отправиха към съдебните заседатели във Вирджиния адвокатите на актрисата. 

"Ще видите кой е истинският Джони Деп - зад славата, зад пиратските костюми", заяви адвокатът на Хърд Дж. Бенджамин Ротънборн пред съдебните заседатели по време на встъпителните пледоарии. "Тъй като Джони Деп заведе делото, всичко това ще излезе наяве".

Джони Деп влиза в третата част на сръбския хит "Южен вятър"

Деп заведе дело за клевета срещу Хърд в съд във Феърфакс, Вирджиния, след като през 2018 г. актрисата написа статия във "Вашингтон пост", в която се описа като обществена фигура, жертва на домашно насилие - тема, широко застъпена в публикацията. 

Джони Деп заяви, че статията косвено го клевети, визирайки твърденията за насилие, които Хърд направи през 2016 г. Актьорът отрича да я е малтретирал. 

Хърд, която беше омъжена за Деп от 2015 до 2017 г., заведе насрещен иск, като поиска 100 млн. долара и заяви, че е претърпяла "необуздано физическо насилие и злоупотреба" от негова страна.

По време на встъпителните пледоарии във вторник Ротънборн заяви, че доказателствата ще покажат, че Джони Деп многократно е упражнявал физическо и сексуално насилие над Амбър Хърд. Адвокатът на актрисата добави, че не е необходимо съдебните заседатели да се правят на рефери на бурния брак на двойката, ако се съсредоточат върху основите на закона за клеветата.

Джони Деп получи орден за заслуги към Сърбия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според адвоката на Хърд статията от 2018 г. по никакъв начин не е навредила на репутацията на Джони Деп. 

Ротънборн отбеляза, че обвиненията в тормоз са публично достояние от две години, и заяви, че движещата се по спирала кариера на Деп е резултат от употребата на алкохол и наркотици, която го превръща в ненадеждна стока за холивудските студия.

"Лошите решения на този човек го докараха до тук. Спрете да обвинявате други хора за проблемите, които сами си създавате", каза адвокатът на Амбър Хърд. 

Ротънборн изтъква, че във въпросната статия никъде не се споменава името на Джони Деп. Макар да признава този факт, адвокатът на холивудския актьор, Бенджамин Чу, казва, че на всички в Холивуд е ясно кого има предвид Амбър Хърд. 

Според екипа на Деп статията е пример за "клевета по подразбиране".   

Съпругата на Уил Смит: Не исках да се омъжвам за него, плаках, отивайки към олтара 

Друг от адвокатите на Деп, Камий Васкес, заяви пред съдебните заседатели, че Амбър Хърд отказва да признае, че е излъгала, и още повече е задълбала в нещата. "Тя не може да отстъпи. Тя живее и диша с тази лъжа от години. Тя ще изиграе ролята на живота си в тази съдебна зала", каза Васкес. 

Кристи Дембровски, сестра и личен мениджър на Деп, беше първият свидетел, който даде показания, като заяви пред съда, че е била "уплашена", когато той е решил да се ожени за Хърд, защото не са имали предбрачен договор. Дембровски заяви, че двойката често се е карала и тя е резервирала допълнителна стая за Деп, когато той е пътувал със съпругата си, за да има къде да отиде и да се "скрие". Хърд често е обиждала Деп, наричайки го "стар дебелак".

Според нея Хърд е имала също склонност да "преувеличава" проблемите на брат ѝ с наркотиците и алкохола.

Актьорите, с които се работи най-трудно (ГАЛЕРИЯ)

Адвокатите на Амбър Хърд твърдят също, че на "чудовището" Джони Деп не може да се вярва, когато отрича да е упражнявал тормоз над нея, защото често е пиел и употребявал наркотици до степен да не може са си спомни какво е правил.       

Състав от седем съдебни заседатели и четирима заместници разглежда сегашното дело между Деп и Хърд, изиграла главна роля в "Аквамен". Очаква се Деп и Хърд да дадат показания, заедно с актьорите Джеймс Франко и Пол Бетани и милиардера, шеф на Tesla и SpaceX Илон Мъск, бивше гадже на Хърд. Вероятно процесът, председателстван от съдия Пени Аскарате, ще продължи няколко седмици.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.