ИТН и ПП влязоха в тежък спор

Среднощно заседание на депутатите по темата с дължимите пари на пътностроителните фирми. Неиздължените нас 1 милиард лева от страна на държавата вече предизвикаха протести на много места в страната. 

“Има такъв народ” и “Продължаваме промяната” влязоха в тежък спор - кой точно е направил предложенията как да стане плащането към пътните фирми.

“Новото предложение от същата Света Троица. Да кажат, че има корупционни практики и законодателната власт не е на работа”, каза Тошко Йорданов от ИТН.

Ще плати ли държавата задълженията си към пътните строители

“Сега парламентът става за смях пред опозицията. Дали да приемем предложение на Лена и премиера, или това на Асен Василев, Лена и премиера”, попита Йорданов.

“Когато единият от коалиционните партньори говори против другите и опозицията ръкопляска, е тревожно за всички български граждани”, каза Искрен Митев от ПП.

“Г-н Митев, тревожно е когато изричате лъжи. Да ми казвате, че аз не искам контрол, е лъжа”, отговори му Гроздан Караджов.

Опозицията попита защо трябва да решава парламента и защо само част от парите ще тръгнат към фирмите за пътни реформи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.