Снимка: iStock
Събитието се провежда за десета поредна година
На 6-и май е професионалният празник на овцевъдите. За десета поредна година край Арбанаси животновъди от цялата страна се събират за атрактивен събор, който през годините е посрещнал общо над 800 000 души. Мащабното събитие представя бита и поминъка на овцевъдите.
Кукери от село Калугерово ще гонят злото. Сред кулинарните изкушения са чеверме, баници, боб с манатарка и пататник.
Според актрисата Веселина Бабаджанкова Арбанаси е най-вкусната точка на България. "Всички родопски ястия са вкусни. Фасулът по хайдушки има специфична рецепта. Българинът има чувство за хумор, което го крепи. По време на празник не трябва да чукаме политика", смята тя.
На 6, 7 и 8 май на платото над Лясковец ще се провежда националния събор на овцевъдите.
Повече гледайте във видеото.
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.