ИТН ще обсъждат тепърва идеята на БСП да се пише Програма за управление до края на годината

„Надяваме се на по-скоро на твърда подкрепа от няколко души, които ще ни припознаят като група, бореща се срещу корупцията и работеща за взимане на правилните решения в страната”. Това каза депутатът от ПП Димитър Гочев в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS.

На въпрос дали преговорите за подкрепа на ПП от депутати ще са публични, той отговори: „Не ми е известно да има такъв план. Преговорите за политиките, които се водят, бяха публични, когато му беше времето. Ние в момента ги следваме така или иначе, няма голяма промяна”.

„В момента не разсъждаваме за групи от депутати и за политически групи, по-скоро разчитаме на индивиди, хора, човеци, човешки същества, които имат своите виждания какво е правилно и справедливо”, допълни той.

ПП са отворени да обсъждат с БСП идеята им да се напише Програма за управление до края на годината с всички „големи” въпроси. „Това е нова информация от колегите от БСП и тепърва предстои обсъждане, така че да ни разкажат подробно каква е идеята, която стои зад това упражнение, което вече изпълнихме веднъж в края на миналата година”, посочи депутатът. По думите му такъв документ вече има и това е съществуващото коалиционно споразумение.

Гочев коментира и излизането на ИТН от коалицията. „Не е почтено човек да тръгва със заявка за принципно поведение, за морал и когато се стигне до реална борба с корупцията, да се отдръпва, както направи г-н Слави Трифонов със своята формация”, заяви народният представител.

Според него лидерът на ИТН не е напуснал коалицията заради Северна Македония, а това е „само някакъв измислен повод”. Той посочи 2 събития, станали по едно също време: „Едното беше КПКОНПИ и законопроектът, където ИТН срещнаха много силен отпор срещу тяхната идея те да имат вето при разследванията. И другото беше „Капитан Андреево". Това са двата големи въпроса, при които видяхме това отдръпване. Дали са свързани, или е някаква случайност и г-н Трифонов си има други причини, за които не информира обществото, не мога да кажа. Но със сигурност има съвпадение”, актегоричен бе Гочев.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.