Мария Касимова-Моасе призна, че ситуацията я плаши

„Всичко това, на което сме свидетели, тази изключително грозна война с компромати на много ниско ниво, истински ме плаши. Плаши ме възможността за нови избори, плаши ме възможността при тях, не дай Боже, да станат едни промени, които да ограничат нашите граждански свободи – това истински ме плаши”, каза в ефира на „Твоят ден” на NOVA NEWS Мария Касимова-Моасе, журналист и писател. 

От своя страна политологът Димитър Аврамов призна, че не може да обобщи негативните ефекти върху икономическия и социален живот в страната, които са предизвикали ИТН и ПП с политическото си поведение. „Няма да ни стигне времето да разпределим вината. Тук няма концептуални различия, няма политическа битка за ляво и дясно, за някакви стойностни неща, които избирателите виждат смисъл да подкрепят”, посочи Аврамов. 

По думите му за първи в българската политика официално някой лидер, макар и в сянка, като Слави Трифонов, е признал, че "някакви хора се карат за пари". „Представяте ли си как реагират на това обикновените хора и потенциалните инвеститори?”, попита Аврамов и в отговор прогнозира: „В следващата една година огромна част от компаниите ще активират резервните си планове за извеждане на инвестициите си от България”.

Той е категоричен и в извода: „Ако ИТН направиха напълно непростим, неполитически и вреден за страната ход, то ПП показва пълна липса на политическо лидерство и способност да създадат политическа основа за излизане от кризата”.

"Като гражданин би ми се искало да има едни хора, които много повече да се грижат за това в следващите 20 години каква ще бъде нашата политика, къде разполагаме България в света и в Европа, а не кой, на кого и как се сърди”, посочи в заключение Мария Касимова-Моасе.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.