Той отклони отговор ще подкрепят ли Ива Митева за шеф на НС, но каза, че е добър професионалист

„Не сме в коалиция нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с ИТН. Не сме в коалиция с никого, освен със своите избиратели.” Това каза депутатът Ангел Георгиев от „Възраждане” в ефира на „Твоят ден” на NOVA NEWS от кулоарите на НС.

По думите му не е възможно да има кабинет в такава колаборация в рамките на този парламент „Ние сме поставили нашите принципни виждания по въпроси, които смятаме, че са от първостепенно значение за управлението на страната. Съответно нито една от формациите в настоящия парламент не подкрепя нашите виждания, поради което ние няма как да направим коалиция с тях."

По думите му "Възраждане" са първите, които са споделили виждане, че това правителство е вредно за страната. "Това, че и други партии вече смятат така, нас не ни вълнува," подчерта той.

"Ще подкрепим искането за предсрочно освобождаване на Минчев,"  каза още Георгиев. "Защото първо той направи нарушение на правилника. Вчера трябваше да има закрито заседание след  откритата част. На такова заседание ние щяхме да научим подробности относно  двойствената  външна политика на Кирил Петков  в разрез с установените решения, дори коалиционни, и в разрез  с националните интереси на България спрямо Македония. Това обаче Минчев го саботира,” аргументира се депутатът.

Той отклони отговор на въпроса дали ще подкрепят Ива Митева за председател на НС, но сподели личното си впечатление, че е добър професионалист и се справя добре със своята работа и своите задължения.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.