По думите му партията и той оценяват качествата на Никола Минчев, но в сряда той е нарушил равилника

„Трябва да има диалог в политическото пространство в името на по-добър живот, по-високо качество и стандарт, а що се отнася до заканите – има си компетентни органи, нека си свършат работата. Ние нямаме никакви притеснения." Това каза депутатът от ДПС Джевдет Чакъров в ефира на „Твоят ден” на NOVA NEWS по повод изказването на премиера Кирил Петков, че няма да спрат сигналите до европрокуратурата, както и да повтарят името на Делян Пеевски.

"За нас това е отлоняване от важни теми от обществото," категоричен е Чакъров. "За първи път днес бяхме свидетели на това, че министър председателят открито се изказа за етническо противопоставяне и разделение. Това не е било и и не е приемливо. Ние ще бъдем партия на диалога, на евроалантическите ценности,” подчерта депутатът.

От 17 март той каза, че са внесли искането си за изслушване на антикризисните мерки, и до ден днешен по думите му не са представени.

По думите му мотивите за искане на оставка а Никола Минчев са ясно посочени. "Същевременно трябва  да бъдем коректни. И парламентраната група, и аз оценяваме по достойнство качествата на г-н Никола Минчев като председател на НС  -един изключително добре подготвен юрист и човек, който до този момент полагаше усилия и то не безуспешни. Но за съжаление вчера имаше нарушение на правилника за организация дейността на НС”.

Чакъров уточни, че става дума за заседанието на НС в сряда, свързано с РСМ. „Стана ясно на цялата общественост, че трябваше да бъде на закрито, а то се проведе открито при условие, че имаше рефериране от страна на министър Генчовска, че има документи с гриф секретно, които нямаше как да бъдат коментирани на открито заседание.”

Чакърво коментира още, че категорично не приемат и удрянето с юмрук по най-високата трибуна на државата. И отново повтори, че не това е пътрят на диалога.

Депутатът нарече правителството "най-неадеквано." И заяви: "Ние ще гласуваме "за" оставката."  

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.