Според тях от ситуацията губещ е българският народ

„Другата седмица ще гледаме продължението - още от същото.” Това каза политологът Евелина Славкова в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS по повод дебатите в НС за отстраняване на председателя му Никола Минчев.

По думите ѝ наблюдаваме битки на интерпретацията. „Това е част от политическия публичен разговор, защото в голяма степен за сърцата на хората е важно кой ще спечели битката за интерпретацията.”

Според Славкова при следващи избори „Възраждане” ще бъде ключът, защото ако стане втора или трета политическа сила, ще изкара ГЕРБ от изолацията.

Според другия гост в студиото, политологът Ивайло Динев, ако има един победител в момента, това е „Възраждане, а ако БСП излезе от правителството, ще спечели.

Той прогнозира: „Отиваме към сценарий на успешен вот на недоверие.”

Той допълни, че съчувства на хората, които са гласували, а в последните дни са объркани от толкова много въпроси – и за ГКПП "Капитан Андреево", и за РСМ. „Ако това е истината, е ужасно,” каза политологът по повод разменяните между вече бившите коалиционни партньори обвинения, след което предупреди:„В момента изтича тази информация, защото има неразбирателство между партньорите.”

И двамата политолози се обединиха около тезата, че от ситуацията губещ е българският народ. И че "тази коалиция нама как да продължи да съществува дълъг период от време. Защото дори и да намерят 12 души, извиването на ръце тепърва ще започва," според  Славкова.

"Политческа агония ще продължава," е заключението на Динев. 

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.