Окръжна прокуратура – София води разследване за опит за контрабанда на хероин

Окръжна прокуратура – София води разследване за опит за контрабанда на хероин през границата на страната, съобщиха от обвинението.

Припомняме, че около 19 ч. на 18.06.2022 г. на ГКПП "Калотина", при излизане от страната, беше спрян за проверка лек автомобил със сръбски регистрационни номера. В специално пригодени тайници на четири места в колата гранични и митнически инспектори откриха 12 пакета, съдържащи прахообразно вещество. При направен полеви наркотест то реагирало на хероин. Общото му тегло е 5,653 кг.

Над 5 кг хероин, укрит в кола, откриха граничари на "Калотина"

С постановление на прокурор сръбските граждани водачът на превозното средството Д.С. (на 22 години) и пътуващата с него Н.С. (на 51 години) са привлечени в качеството на обвиняеми за незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение и опит за пренасяне на наркотика през границата на страната. Чужденците са задържани за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС