Работата по установяване на произхода на горивото продължава

Над 10 000 л. нелегално гориво, складирано в база, собственост на транспортна фирма, разкри НАП. При внезапна проверка на района около ведомствената бензиностанция на дружеството в промишлена зона в Бургас, служителите от звеното за фискален контрол на приходната агенция открили цистерна без регистрационни номера.

Тя била прикрита с гуми от камиони. В нея имало около 4200 литра дизел, а в близост инспекторите забелязали 7 пластмасови контейнера с вместимост 1000 л., завити с найлон. Три от тях били пълни догоре, два съдържали между 500 и 600 л. горивна течност, а другите два се оказали празни.

Откритото гориво било без документи за произход, а съдовете, в които е съхранявано, не са декларирани в НАП, уточняват от агенцията.

От „Фискален контрол“ поискали съдействие от Агенция „Митници“, за да  установяват вида на течността в цистерната и контейнерите. Според тях горивото е предназначено за кораби, като то е напълно годно да се ползва за сухоземни превозни средства.

Корабното гориво няма био добавка, не е маркирано и за него не е платен акциз, уточняват още инспекторите. Служителите на Агенция „Митници“ са иззели намерените количества от синята течност и са пломбирали съдовете, в които тя е съхранява. Работата по установяване на произхода на откритото гориво продължава.

Проверките на НАП в обектите, търгуващи с горива продължават.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.