Вицепрезидентът на федерацията по художествена гимнастика за успехите, трудностите и предстоящите очаквания от грациите ни

Куп медали спечелиха гимнастичките от Европейското първенство, което се състоя в Тел Авив, Израел. За успехите, трудностите и предстоящите очаквания от грациите ни в предаването "Социална мрежа" на NOVA NEWS разказа вицепрезидентът на федерацията ни Невяна Владинова:

"Титлите определено бяха очаквани. За това бяхме тръгнали, да не кажа, че можеше и още. Ние сме максималисти, знаете, че винаги искаме още. И това е реалната оценка на нещата. Но няма как да не сме доволни да спечелим толкова много спечелени медали на Европейско първенство! Това определено не се е случвало на България от много време насам и това е много дълъг труд и път да стигнем дотук. Определено сме доволни и сме още по-амбицирани за Световното.”  

ТРИУМФ В ГИМНАСТИКАТА: 6 медала за България, два златни за Боряна Калейн (ОБЗОР)

Владинова нарече състезанието „цветно” и обясни, че за първи път, откакто ги няма Русия и Беларус, останалите държави са станали много "по-нахъсани." "Това създава много по-различна битка на терена. От съдийска гледна точка – хвърчаха много високи оценки, но такава беше базата и те бяха за всички. Видях много силни България, Израел и Италия, както и се очакваше да бъде,” допълни треньорката. 

Боряна Калейн с два златни медала на Европейското в Тел Авив

Тя коментира и представянето на всяка гимнастичка. „При ансамбъла е добре, че с всяко състезание стават все по-стиковани. За подготовката, която имаха, се представиха повече от добре. Съвсем скоро и те ще ни зарадват,” посочи Владинова.

България води в отборната надпревара на Европейското по художествена гимнастика

За обобщение каза: "Чувствах се горда от България, която видяхме на това състезание."

Есента предстои Световното първенство. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.