Според съпредседателя на ДБ до вота се е стигнало заради партиен егоизъм

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов с коментар, след като стана ясно, че БСП ще върне неизпълнен третия мандат на президента. По-рано през деня 117 депутати от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” не включиха в дневния ред на парламента управленската програма, предложена от левицата.

„Отиваме на избори. Нашата оценка е, че това е резултат от партиен егоизъм, страшно дребнаво отношение към политиката в България на фона на огромните предизвикателства, пред които е изправена страната. Неадекватност и безотговорност - тежка”, обясни той.

ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ: БСП връща в четвъртък мандата неизпълнен

Иванов подчерта, че не е останал изненадан от решението точката за управленската програма да не влезе. „Отиваме на четвърти избори в рамките на 15 месеца. На фона на война. Наистина това е поредната проява на абсолютната политическа неадекватност”, каза съпредседателят на ДБ.

Той сподели, че не вижда достатъчно уплашени хора в българския политически живот, а такива, които смятат, че могат да се занимават със собствените си емоции, комплекси и тежки дребнотемия.

Съпредседателят на ДБ посочи, че ще предложат на ПП да се явят заедно на изборите предвид електоралното припокриване, което двете формации имат. Засега обаче не са водени предизборни разговори. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.