Достъпът ще е под забрана, докато опасността отмине

Районът на свлачището край курорта "Албена", което затрупа двама души, се отводнява. Това съобщи заместник-кметът по строителството на община Балчик Димитрин Димитров, който оглавява кризисния щаб след инцидента.

"Достъпът до района ще бъде под забрана, докато се убедим, че няма опасност от нови свлачищни процеси", съобщи Димитров. Той уточни, че по ската още се стича вода, която сега се изпомпва от 19-метрова вертикална водосборна шахта.

Продължава обследването на свлачището в близост до „Албена”

В деня на свличането на земната маса специалистите са констатирали, че подпочвените води са достигали до шестнадесетия метър в съоръжението. Сега вече те са наполовина изпомпани от шахтата. Заместник-кметът добави, че ако през идната седмица течовете спрат, кризисният щаб ще направи нов обход в района, за да се установи дали другите две водосборни шахти за подпочвените води функционират нормално.

Свлачището край „Албена” все още е опасно

Свлачището тръгна на 9 август в района на заведение, при което изпод отломките бяха извадени наемателят на заведението и неговата съпруга. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА